Une soirée avec Graeme Macaloney

Venez déguster les whiskies de la Victoria Caledonian Distillery en compagnie de son fondateur, Graeme Macaloney.

Exclusively for Whisky Montréal, this Whiskymakers Masterclass includes the inaugural release of one of Canada’s best, and internationally award-winning, single malt whiskies.

Comprising five (5) drams, Whiskymaker Dr. Graeme Macaloney will pour Caledonian single malts and a triple-distilled potstill drams. The new-make underpinning these won the prestigious World Whiskies Awards best new-make in Canada & top 2 in the World:

  • Glenloy single malt matured in re-charred red wine barriques married with ex-Bourbon and Sherry casks
  • Macloney’s triple-distilled potstill whiskey, matured in Spanish Oloroso Sherry casks
  • Peated Mac na Braiche – the first peated single malt by a Canadian distillery smoked at the distillery using Canadian barley and local peat!

Dr. Macaloney will also give a whisky-makers insight into how their Macaloney’s Twa Cask Highland and Islay Scotches were constructed through vatting and finishing to create 89 & 93 score whiskies:

  • Macaloney’s Twa Cask Highland: Blair Athol & MacDuff
  • Macaloney’s Twa Cask Islay: Caol Ila / Bunnahabhain – top 3 winner at World Whiskies Awards!

Includes slides of Macaloney’s Caledonian distillery, one of N.America’s largest craft distilleries, built using traditional Scotch potstills, with proprietary peat-smoking at the distillery.

On espère vous y voir en grand nombre! N’oubliez pas vos verres!



Afin que tous passent une excellente soirée, voici quelques détails à retenir :

  • Whisky Montréal ne fournit pas les verres vous devez apporter les vôtres
  • vous serez servi 1/2 once de chaque whisky présenté, nous sommes souvent nombreux et il est important que tous puissent avoir leur part
  • les whiskies vous seront servis dans un ordre établi par le présentateur, lors du service, nous vous indiquons l’ordre.

Laisser un commentaire

Votre adresse courriel ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *